Episcopia Hușilor informează că în ședința Permanenței Consiliului Eparhial Huși, din data de 14.12.2018, au fost luate mai multe decizii, printre care cea cu privire la ocuparea postului vacant de preot paroh de la Parohia „Sfântul Ioan I” Vaslui.

Datorită faptului că postul de preot paroh de la Parohia „Sfântul Ioan I” Vaslui nu a fost ocupat nici în urma organizării a două sesiuni de concurs, potrivit art. 124, alin. 5, din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, precum și a art. 47 din Ghidul privind numirea și transferarea clerului la parohii (Anexă la hotărârea Sf. Sinod, nr. 5504/2011), s-a hotărât numirea în acest post vacant a părintelui Brânză Florin de la Parohia Tăbălăești, Protopopiatul Huși.

În sprijinul deciziei Permanenței Consiliului Eparhial Huși a stat activitatea liturgică, pastorală și misionară foarte intensă, desfășurată  timp de aproximativ 10 ani de către părintele Brânză Florin în Parohia Tăbălăești, parohie de gradul III rural. De asemenea, preacucernicia sa s-a dovedit a fi exemplu și prin familia pe care o are, cei 7 copii fiind crescuți și educați în spiritul valorilor creștine propovăduite din fața Sfântului Altar.

Centrul Eparhial Huși manifestă o atenție deosebită față de preoții cu activitate meritorie din punct de vedere spiritual și pastoral, desfășurată în parohii foarte sărace din cuprinsul Eparhiei.

Instalarea în postul menționat mai sus, a părintelui Brânză Florin, va avea loc în ziua de duminică, 16 decembrie 2018.

Biroul de presă al Episcopiei Hușilor

Ultimele articole