Episcopia Hușilor, în parteneriat cu Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși și cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, organizează prima ediție a concursului de iarnă „Hristos se naște-n satul meu”, pentru elevii din mediul rural.

Acest concurs face parte din cadrul activităților dedicate  Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), din Patriarhia Română, în 2019. Proiectul este organizat pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial.

Proiectul încurajează creativitatea, originalitatea și dragostea pentru creațiile literare, fie că sunt în versuri sau proză. Participanții vor avea posibilitatea să descrie cel mai bine iarna în satul românesc, fie printr-un eseu, fie prin poezie.

„Dacă e iarnă, satul este cuprins de venirea în trup a Mântuitorului Hristos, de florile de gheață, de potecile albe, de cetele de colindători, de mirosul de brad, de parfumul sărbătorilor și de inimile primenite prin post și fapte bune. Acestea toate adunate gravitează în jurul Praznicului celui Mare al Nașterii Pruncului Sfânt. Elevii au posibilitatea să descrie cel mai frumos aceste imagini, aceste trăiri, pe care le au în inima lor”, după cum se menționează în Regulamentul concursului (poate fi descărcat de pe site).

Competiția se desfășoară pe 2 secțiuni:

A - poezie, pentru elevii din ciclul primar;

B - eseu, pentru elevii din ciclul gimnazial.

Participanții vor alcătui lucrările, pe care ulterior le vor trimite pe adresa Episcopiei, prin poștă, sau pe e-mail: rugina.marian@gmail.com, până pe data de 10 decembrie 2019.

Premiile acordate pentru câștigători sunt:

 Premiul I, pe fiecare secțiune- 700 de lei+ cărți;

Premiul II, pe fiecare secțiune-500 de lei+ cărți;

Premiul III, pe fiecare secțiune-300 de lei+ cărți;

Mențiune, pe fiecare secțiune- 200 de lei+ cărți;

Toți participanții și profesorii coordonatori vor primi diplome din partea organizatorilor.

Ultimele articole