În seara zilei de duminică, 23 decembrie a.c., de la ora 18.00, în prezenţa Părintelui Episcop Ignatie al Huşilor, Corala Fantasia, dirijată de domnul profesor Vasile Negură, a susţinut un concert de colinde la Catedrala Episcopală din Huşi. Le-au fost alături, la acest moment deosebit, grupul folcloric ”Floarea Dorului”, coordonat de profesorul Adrian Călin. 

 

Numeroşi huşeni au participat la spectacolul deosebit, oferit, pentru al doilea an consecutiv, de Corala Fantasia în Catedrala Episcopală din Huşi. Au fost interpretate colinde atât din repertoriul național cât și din cel internațional.

La finalul concertului Părintele Episcop Ignatie a mulţumit pentru atmosfera extraordinară realizată prin colinde:

„Consider că am avut o seară extraordinară, că ne-am apropiat de această taină a venirii lui Hristos în lume. Mă gândeam, în timp ce cântau aceste două grupuri, Corala Fantasia şi grupul ”Floarea Dorului”, că pot fi comparate cu enarmonicele din muzică, care sunt sunete egale dar de notaţie diferită. M-am gândit la această comparaţie căci intensitatea, calitatea sunetelor, este egală la ambele grupuri. Notaţiile sunt diferite, adică stilurile diferite, unul coral şi unul tradiţional. Enarmonicele în muzică sunt foarte frumoase şi vă mulţumesc foarte mult, căci aţi cântat extraordinar. (...) Mulţumesc foarte mult domnului profesor Vasile Negură pentru că se ocupă de Corala Fantasia, care este o emblemă a judeţului Vaslui. Îi mulţumesc în egală măsură şi domnului Sorin Popoiu pentru textul minunat, sigur că are darul acesta de a surprinde în cuvinte realităţi pe care poate noi nu reuşim să le exprimăm cu aceeaşi dexteritate. Am reţinut câteva metafore care mi-au mers la suflet, a spus, printre altele, că ei ne colindă intrând în pridvorul sufletului. Eu cred că prin colindele pe care ni le-aţi cântat, ne-aţi adus mult mai aproape de Altar!”

Totodată, în semn de apreciere a întregii activităţi a domnului Vasile Negură şi a efortului depus cu tinerele ce compun Corala Fantasia, Preasfinţitul Ignatie i-a oferit Diploma de Excelenţă a Episcopiei Huşilor: „Deoarece a existat şi există o foarte frumoasă colaborare a domnului Vasile Negură cu Episcopia noastră, vreau să îi fim recunoscători, deoarece investeşte foarte mult din timpul şi experienţa sa, în aceşti tineri. Ne-am gândit să îi conferim Diploma de Excelenţă a Episcopiei Huşilor în semn de preţuire şi recunoaştere a lucrului bineplăcut lui Dumnezeu, săvârşit spre binele Bisericii.”

Tot o surpriză a acestei seri a fost şi prezenţa unui grup de studenţi de la Teologie şi Conservator care au interpretat în final mai mai multe colinde.

Ultimele articole