Joi seară Catedrala Episcopală din Huși a fost neîncăpătoare pentru cei veniți la Concertul de Colinde susținut de Corala Fantasia, pentru prima dată prezentă în spațiul sacru al acesteia.

Deoarece zilele de 14-16 decembrie au fost decretate zile de doliu național în memoria Majestății Sale, Regele Mihai I al României, în debutul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a evocat personalitatea acestuia și, alături de toți cei prezenți, a înălțat o rugăciune pentru odihna sufletului său.

Repertoriul bogat și prestanța membrelor Coralei dirijată de domnul profesor Vasile Negură au făcut ca timpul să se comprime și oboseala zilei să fie resimțită mai puțin. Au fost interpretate colinde atât din repertoriul național cât și din cel internațional.

La finalul concertului, Părintele Episcop Ignatie a evidențiat atmosfera deosebită creată prin colinde: „Colinda înseamnă lumină, bucurie și vestire. Prezența tinerelor ce ne-au colindat ne îndeamnă să fim mai responsabili în a transmite tradiția colindelor și în a iubi mai mult pe cei din jur. Nasterea Domnului Hristos înseamnă venirea lui Dumnezeu printre oameni și venirea Iubirii însăși. Să ducem colindul din biserică în casele noastre,(...) să ducem vestea Nașterii Domnului Hristos în familiile noastre și în lume.”

Totodată Preasfinția Sa a ținut să mulțumească domnului profesor Vasile Negură și colaboratorilor săi pentru efortul, rigoarea și dragostea cu care s-au pus în slujba frumosului.

 În final, ca un răsplată din suflet pentru toți cei prezenți, Părintele Episcop Ignatie a intonat un colind tradițional din satul natal și le-a oferit membrelor Coralei Fantasia câte un mic dar.

Ultimele articole