Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, 420 de tineri, elevi ai liceelor din municipiul Vaslui, iau parte, în această perioadă, la o serie de întâlniri pe teme de spiritualitate și prezentări de carte, derulate într-o atmosferă destinsă, în cadrul unui program dedicat lor de „Asociația Tinerilor Ortodocși” Vaslui.

Formatul întâlnirilor, în oraș, la o pizza, facilitează comunicarea și creează o atmosferă deschisă, propice abordării unor teme care îi preocupă pe tineri.

În perioada septembrie – octombrie 2022, Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui desfășoară proiectul „Cultura tinerilor exprimată prin muzică și carte”, care își propune atragerea unor grupuri de tineri, elevi de liceu, către cele două domenii, muzica folk și lectura cărților. Astfel, activitățile proiectului constau în întâlniri cu câte un grup de elevi de liceu la o pizzerie din orașul Vaslui, unde, într-o atmosferă familiară lor, după orele de curs, primesc fiecare, gratuit, câte o pizza și o carte cu conținut moral-religios, care este și prezentată  de către un invitat special. Urmează apoi o sesiune de întrebări și răspunsuri legate de frământările pe care le au tinerii în perioada adolescenței.

Tot în cadrul proiectului, în fiecare zi de vineri, la Așezământul social „Sfinții Adrian și Natalia”, din Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vaslui, se desfășoară un atelier de chitară, unde 20 de tineri liceeni urmează cursuri de folk, a precizat părintele Marian Tănasă, managerul de proiect.

Astfel, pe 29 septembrie, 60 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui s-au întâlnit cu  părintele Silviu Lupu, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vaslui, iar pe 6 octombrie, a venit rândul celor de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui să se întâlnească cu părintele protopop Adrian Chirvasă.

Ambele grupuri de liceeni au primit cartea Adolescența: călătoria care te formează. Pentru o mai bună cunoaștere a adolescenței, de Nectarie, Mitropolitul Argolidei, apărută la editura Egumenița.

Pe 11 octombrie, 60 de elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui l-au avut în mijlocul lor pe părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Hușilor, iar în după-amiaza zilei de 13 octombrie, domnul Marian Dumitru Rugină, consilier pentru tineret al Episcopiei Hușilor s-a întâlnit cu elevii Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui. 

De data aceasta, lucrarea prezentată în cadrul dialogului cu tinerii a fost Cum îţi sunt gândurile, aşa îţi este şi viaţa, a Starețului Tadei de Vitovnița, apărută la Editura Predania.

Elevii au fost însoțiți de profesorii de Religie.

Vor urma, în cadrul proiectului, întâlniri cu tinerii de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și de la Liceul Tehnologic „Ioan Mincu” Vaslui.

Proiectul este implementat de Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui și este cofinanțat de Primăria Vaslui.

Ultimele articole