Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși s-a alăturat de anul acesta Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române.

„Am intrat în Federația Filantropia în ideea și din dorința ca împreună cu celelalte asociații din cadrul Patriarhiei Române să putem dezvolta o activitate social-filantropică eficientă. Sper să împărtășim și noi din experiența celorlalte ONG-uri și să o putem pune în practică în activitatea din Eparhia Hușilor”, a declarat pentru Radio Trinitas reprezentantul celui de-al 23-lea membru intrat în Federație, Pr. Vladimir Beregoi, consilier economic şi social filantropic al Episcopiei Huşilor.

Părintele consilier Vladimir Beregoi a reprezentat Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși la Adunarea Generală a Federației „Filantropia”. Evenimentul a avut loc, joi, 12 martie 2020, la Centrul pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

Adunarea Generală a Federației Filantropia

În cadrul întâlnirii de joi a fost prezentat bilanțul Federației pentru anul trecut. Între cele mai importante proiecte au fost amintite: „Politici publice alternative în domeniul sănătății”, „FOCUS” și „Sănătate la un click distanță”.

În ceea ce privește anul în curs, deja s-a aplicat pentru trei proiecte, a semnalat părintele consilier Ciprian Ioniță, de la Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române:

  1. „Servicii Integrate pentru integrarea comunităților rurale din județul Ilfov” – proiect care se axează mai mult pe partea de telemedicină.
  2. „Acțiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile” prin Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
  3. „Politici publice alternative pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială”, un proiect de asemenea finanțat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

„Datorită faptului că Federația Filantropia este și furnizor de formare, am depus deja actele pentru autorizarea cursului de consilier în domeniul adicțiilor”, a mai amintit Pr. Ciprian Ioniță.

Federatia „Filantropia” a Patriarhiei Române urmărește sprijinirea și dezvoltarea activității social-filantropice a tuturor partenerilor implicati în actul social.

sursa: basilica.ro

Ultimele articole