Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în seara zilei de marți, 31 octombrie, la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad, a avut loc proiecția filmului „Unde ești, Adame?”.

Filmul documentar prezintă viața monahală a Mănăstirii Dochiariu din Sfântul Munte Athos, în vremea stăreției Arhimandritului Grigorie. Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea vrednicului de pomenire Stareț Grigorie Dochiaritul pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute la Mănăstirea Dochiaru din Sf. Munte Athos.

Filmul fost lansat până acum în 20 de țări și subtitrat în 22 de limbi și a fost selectat pentru proiecție la mai multe festivaluri de film.

La Bârlad, proiecția filmului a avut loc în prezența producătorului, Arhid. Oleksandr Plyska, care a făcut o scurtă prezentare, tradusă în limba română de Protos. Dositei Gorbachevskiy, eclesiarhul Catedralei Episcopale din Huși.

Miercuri, 1 noiembrie, începând cu ora 18:00, filmul „Unde ești, Adame?” va putea fi urmărit la Casa de Cultură „Constantin Tănase” din municipiul Vaslui.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Trailerul filmului poate fi vizionat aici: https://youtu.be/c5wMh-7zCN8?si=8USgwReNoxlJm6cU