În perioada 13-16 octombrie 2022, o parte din membrii Grupului psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi", al Catedralei Episcopale din Huși, coordonați de diaconul Vlad Mironescu, au participat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la mai multe activități liturgice și culturale, desfășurate în cadrul parohiilor ortodoxe românești din Austria.

Astfel, în noaptea de 13 spre 14 octombrie 2022, de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, psalții au dat răspunsurile la privegherea săvârșită în Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare” din Viena, păstorită de preotul Emanuel Nuțu. Slujba a fost împodobită și de cântări ale psalților Mitropoliei Grecești din Viena.

 „În seara zilei de 14 octombrie 2022, Grupul psaltic a participat la Taina Sfântului Maslu în Parohia Ortodoxă românească din Krems, păstorită de preotul Cezar Ungureanu. După slujbă, a urmat un concert psaltic susținut de membrii grupului „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”.

În dimineața zilei de 15 octombrie, psalții hușeni au dat răspunsurile la Capela Ortodoxă românească din Viena, slujitor al acesteia fiind părintele Marian Toșu, iar în după-amiaza aceleiași zile, au dat răspunsurile la Slujba Vecerniei, în Parohia Wiener Neustadt, unde slujește preotul Răzvan Gasca. În continuarea Vecerniei, a avut loc și un concert psaltic.

Popasul nostru în Viena a fost încununat cu prezența la Sfânta Liturghie în parohia Oberpullendorf, ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva, și păstorită de părintele Marian Toșu.

Mulțumim părintelui Marian Toșu pentru organizare, precum și celorlalți preoți și credincioși români care ne-au primit cu mult drag și ospitalitate”, a menționat diaconul Vlad Mironescu, coordonatorul Grupului psaltic al Catedralei Episcopale din Huși.