Luni, 7 august 2023, de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Negreşti, Protopopiatul Vaslui. Delegatul Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a fost părintele protopop Adrian Chirvasă.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care i-a îndemnat să fie atenți la modul în care relaționează cu cei din jur și la sensul pe care îl dau propriei vieți:

La Schimbarea la Față, pe Muntele Tabor, Mântuitorul Și-a arătat slava dumnezeiască.

 Noi trăim Taborul în fiecare biserică, atunci când venim cu dragoste, cu credință și evlavie și participăm la slujbe. Retrăim, în biserică, și celelalte evenimente mântuitoare din viața Mântuitorului.

 Să ducem o viață cu sens! Veșnicia depinde de anii pe care îi trăim pe pământ. Ne rugăm, venim la biserică, încercăm să fim buni și să îi ajutăm pe cei din jur, căci, la Judecată, Dumnezeu ne va întreba cât bine am făcut pe Pământ.

Pentru a face bine, trebuie să ne rugăm foarte mult. În biserică, rugăciunea este mai puternică și mai intensă, pentru că Dumnezeu este prezent.

Destinul nostru este să înaintăm în bine, să ajungem să ne transfigurăm trupul și sufletul. Să trăim mai mult pentru Dumnezeu.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a amintit reperele biografice din viața Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, care pot constitui puncte de reper pentru fiecare creștin.

Părintele Mitropolit Serafim mulțumit Părintelui Episcop Ignatie pentru activitatea social filantropică, devenită model de bună-practică, desfășurată în Eparhia Hușilor.

De asemenea, a mulțumit credincioșilor din Germania, care contribuie pentru cele 550 de burse oferite de Mitropolie copiilor din Negrești și împrejurimi, pentru susținerea în școală, evidențiind și efortul doamnei profesoare Doinița Mihai, cea care coordonează programul de burse la nivel local.

Părintele protopop Adrian Chirvasă a transmis Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim mesajul de mulţumire al Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie pentru sprijinul consistent acordat celor în nevoi, și pentru parteneriatul dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei și Episcopia Hușilor.

La final, copiii prezenți, beneficiari ai burselor, au intonat mai multe cântări bisericești.

Vizita părintelui Mitropolit Serafim a continuat în localitățile Tatomirești, Rateș Cuza și Draxeni, acasă la o parte din beneficiari.

De peste 10 ani, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim oferă, în zona Negreştiului, numeroase ajutoare şi burse lunare pentru sprijinirea copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar. 

550 de copii proveniţi din familii defavorizate primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de şcolarizare.

Ultimele articole