Marți, 12 iunie, la sediul Protopopiatului Huși, s-a desfășurat o nouă campanie umanitară de donare de sânge. Evenimentul, organizat în preajma zilei de 14 iunie - Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, s-a derulat cu binecuvantarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la inițiativa preoților din Protopopiatul Husi, a polițiștilor de frontieră din județul Vaslui și cu sprijinul Fundației Culturale Delta.

Activitatea a fost posibilă cu sprijinul Laboratorului mobil din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Iași. Până la ora 17.00 au fost prezente aproape 200 persoane din care au donat 131.

Alături de preoți și de polițiștii de frontieră, s-au prezentat jandarmi, pompieri, militari, cadre didactice, angajați ai Primăriilor din Municipiul Huși și Comunele Berezeni și Vetrișoaia, dar și multe alte persoane care au înțeles rolul vital al actului de donare de sânge.

Inițiatorii acestei campanii umanitare sunt încântați de ecoul eforturilor depuse pentru a încuraja cetățenii cu spirit civic din municipiul Huși și localitățile învecinate de a participa în număr cât mai mare la astfel de activități.