Părintele Ioan Frunză a fost, timp de aproape 50 de ani, păstorul sufletesc al credincioșilor din satele Unțești, Ulea și Hupca, Protopopiatul Bârlad.

Părintele Ioan Frunză s-a născut în data de 3 ianuarie 1940, în localitatea Ulea, județul Vaslui. Absolvent al Seminarului Teologic Mănăstirea Neamț, a fost hirotonit preot, în data de 25 martie 1968, pe seama parohiei Bogdănița, Protopopiatul Bârlad, iar din 1973 până în 2020 a slujit în Parohia Unțești, Protopopiatul Bârlad.

A slujit cu multă statornicie în parohiile încredințate, întreținând locașurile de cult din satele arondate parohiilor, vechi localități cu oameni atașați de valorile credinței ortodoxe și fideli Bisericii strămoșești.

Părintele este depus la Biserica parohială din Unțești, iar slujba de înmormântare va fi oficiată miercuri, 23 martie, începând cu orele 12.00.

În aceste momente de despărțire vremelnică, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a transmis mesajul său de condoleanțe familiei părintelui Ioan, precum și aprecierea sa pentru tot efortul depus în slujirea Bisericii.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!

Ultimele articole