Proiectul eparhial de tabere rurale misionare „Copilărie și credință” continuă să se deruleze în Eparhia Hușilor. În perioada 08-23 iulie 2023 au fost organizate 4 tabere, la care au participat peste 520 de copii.

Acestea au fost:

Tabăra de la Cîrja, Protopopiatul Huși: 08-12 iulie (100 de participanți);

Tabăra de la Mălușteni, Lupești și Țuțcani, Protopopiatul Bârlad (130 de participanți);

Tabăra de la Puiești, Protopopiatul Bârlad (160 de participanți);

Tabăra de la Stănilești, Protopopiatul Huși (130 de participanți).

„În toate aceste comunități am fost sprijiniți de Preasfințitul Părinte Ignatie, inițiatorul programului de tabere „Copilărie și credință”, aflat la a V-a ediție, de Primăriile Comunelor Mălușteni, Puiești, Stănilești, de Primăria orașului Murgeni, de Școlile Gimnaziale din fiecare localitate și de Liceul Tehnologic Puiești, de domnii primari, de domnii și doamnele directori, cadrele didactice, de către preoții parohi, doamnele preotese și de toți oamenii de bine, care ne-au susținut activitatea.

Copiii din tabere s-au implicat la atelierele de muzică, dans, tir cu arcul, magic hands, comunicare, orientare în natură. Împreună am participat la drumeție, la activitățile sportive, la vânătoarea de comori și la focul de tabară.

În a treia zi de tabară, toți copiii se spovedesc și în ultima zi de tabara, a patra zi, toți se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului, în cadrul Sfintei Liturghii.

Animatorii JoyCamps Romania au încercat să le facă vacanța de vară mai frumoasă participanților, care s-au îndrăgostit de activități, s-au împrietenit cu echipa de voluntari și au rămas cu amintiri de neuitat, a declarat părintele Marian Dumitru Rugină, coordonatorul Sectorului activități cu tineretul, din cadrul Centrului Eparhial Huși.

 Copilașii, pe care i-am întâlnit în tabere, ne-au mărturisit că această experiență îi va ajuta în viitor și că abia așteaptă să ne revedem și vara viitoare, să mai învățăm unii de la alții, căci la fel ca și ei, noi am învățat de la copii să revenim la stadiul inițial al drumului nostru, bineînțeles sufletește, și să-l descoperim pe copilul din interiorul nostru. (Villy Moldovan- animator JoyCamps Romania)

În perioada 30 iulie- 2 august se derulează tabăra din satele Leoști, Crăsnășeni și Bălțați, Protopopiatul Huși, echipa de animatori urmând să se deplaseze în perioada 4-8 august în comuna Fruntișeni, Protopopiatul Bârlad.

Ultimele articole