Zilnic, angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși se întâlnesc cu poveștile de viață ale celor care au fugit din calea războiului din Ucraina. Toate aceste drame îi impulsionează să continue să îi ajute pe cei care trec pe la punctul de permanență organizat de Asociație în Vama Albița.

„De-a lungul acestor zile încărcate de emoție am întâlnit mame cu copii care au fugit de teama războiului, părinți care au speranța de a-și revedea copiii rămași pe câmpul de luptă, bunici speriați cu nepoți de câteva luni în brațe, mii de oameni aflați într-o țară străină și care nu știu încotro să meargă.

Am acordat tot ajutorul pe care îl puteam oferi acestor oameni.

Sfârșitul de săptămână ne-a adus povești de viață care ne-au marcat și ne-au demonstrat că ar trebui să Îi mulțumim Domnului pentru ce avem.

Una dintre aceste povești este cea a unei familii cu 5 copii și o bunică, care au plecat din calea războiul doar cu ce aveau pe ei, câteva bagaje, 120 de euro și o mașină veche de aproximativ 30 de ani. Ne-am mobilizat și le-am oferit alimente, îndrumare, bani și tot ce mai aveau nevoie pentru a ajunge la destinație. Aceasta este doar una din poveștile care ni se descoperă în această perioadă de criză.

În continuare, nevoile sunt multe și necesită implicare din partea întregii comunități.

Mulțumim celor care până în prezent au oferit o mână de ajutor acestor persoane și s-au implicat material, financiar sau chiar fizic”, a declarat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Puteți ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Revolut: 0757 938 531  revolut.me/afilantropiahusi

Detalii plată: Pentru refugiații din Ucraina

De asemenea, puteți oferi ajutor material la sediul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, str. Mihail Kogălniceanu nr. 19, Municipiul Huși, sau direct la Vama Albița, în spațiul special amenajat sau în tabăra amenajată la ieșirea din orașul Huși.

Ultimele articole