Luni, 04 iunie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Vaslui, în prezența tuturor preoților din protopopiatul Vaslui.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Ierarhul Hușilor a explicat cuvintele Mântuitorului referitoare la atenția acordată grijilor cotidiene: „Hristos ne îndeamnă să nu ne îngrijim nici de mâncare, nici de băutură, nici de modul cum ne îmbrăcăm. În lumea în care trăim, în care suntem obsedați de toate aceste lucruri, e greu să actualizezi acest cuvânt al lui Hristos.

Hristos vine să răstoarne toate aceste cutume cu care noi ne-am deprins, dar care ne fură liniștea sufletului. Nu ne spune să nu avem grijă de cele ale traiului de zi cu zi, ci să nu ne îngrijorăm. Nu vă îngrijiți înseamnă să nu vă îngrijorați! Adică nu vă lăsați cuprinși de stres.

El ne spune cum putem să scăpăm de grijile acestea care ne pot fărâmița sufletul în nenumărate părți. Când avem o grijă care se așează în adâncul conștiinței noastre, devenim oameni foarte nefericiți. Și câte gânduri nu se nasc, unele fundamentate, altele mai puțin!

Ne pierdem, pentru că nu avem în minte că ceea ce contează este ceea ce Dumnezeu are pregătit pentru noi. Ceea ce Dumnezeu gândește pentru noi, ceea ce simte El pentru noi.”(…)

În continuare, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a explicat ce presupune căutarea Împărăției lui Dumnezeu:

„Aproape toate lucrurile din viața noastră le facem sub imperiul urgenței, rapid. Noi nu reușim să ne organizăm să le facem foarte bine, căci nu avem în minte cuvântul lui Dumnezeu: „căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă”.

Împărăția lui Dumnezeu înseamnă Slava lui Dumnezeu. Iar dacă tu cauți Slava lui Dumnezeu, nu mai cauți slava oamenilor. Când cauți slava de la oameni, nu vei căuta niciodată Împărăția lui Dumnezeu. Și toți cădem în această capcană. Dacă nu căutăm Împărăția Lui, nu vom găsi nici dreptatea lui Dumnezeu. Dreptatea lui Dumnezeu înseamnă să împlinești voia lui Dumnezeu.” 

 

Ultimele articole