Joi, 5 iulie a.c., Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a organizat o tabără de vară sub genericul: „Tânărul în bucuria comuniunii”, la care au participat 100 de tineri cu vârste între 14-23 ani.

Tabăra s-a desfășurat într-un peisaj mirific, pe dealurile comunei Tanacu din județul Vaslui și a cuprins o serie de activități: jocuri interactive, dansuri populare, activități sportive, activități culinare etc.

Părintele Episcop Ignatie, prezent la activitate, a dezbătut, printr-o serie de întrebări și răspunsuri, unele probleme cu care se confruntă tinerii. Au vorbit, printre altele, despre motivația participării tinerilor la slujbele bisericești și care sunt principalele obstacole în acest demers.

 „Așa cum unui tânăr care va dori să învețe o limbă străină îi va fi mai ușor să o deprindă dacă va avea un îndrumător sau, mai ales, dacă va merge în țara unde se vorbește limba respectivă și va comunica cu populația de acolo, tot așa, pentru aprofundarea credinței și a relației cu Dumnezeu nu este suficientă numai rugăciunea personală făcută în intimitatea casei, ci este imperios necesar ca tânărul creștin să participe, alături de comunitatea de creștini, la rugăciunea comună a Bisericii, la slujbele bisericești, unde se „vorbește" aceeași „limbă", cea a credinței," a concluzionat Ierarhul Hușilor în finalul întâlnirii.

Ultimele articole