În seara zilei de 7 noiembrie Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit Vecernia mare unită cu Litia la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Vaslui, cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaş.

Slujba a avut loc în paraclisul amenajat lângă biserica nouă a parohiei, ce s-a dovedit a fi neîncăpător pentru numeroşii credincioşi ce au ţinut să-i cinstească pe Sfinţii Arhangheli şi să se întâlnească cu noul ierarh al Huşilor.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa recunoaşterii în viaţa personală a lucrării şi intervenţiei sfinţilor îngeri: „mă întreb în primul rând eu însumi, dar vă întreb şi pe dumneavoastră, câţi mai credeţi în această protecţie a sfinţilor îngeri? În general noi învăţăm pe cei mici, pe copilaşi, să creadă că este un înger care îi veghează ... dar noi credem ceea ce le spunem copilaşilor noştri? Noi cei mari credem cu adevărat că fiecare dintre noi am primit la botez un înger păzitor care ne inspiră, ne protejează de tot ceea ce este rău şi tot ceea ce ne poate desfigura sufleteşte? Răspunsul vi-l daţi voi înşivă... Un mare intelectual al ţării noastre a scris o carte minunată „Despre îngeri” şi spune aşa: „noi poate ajungem să nu mai credem în sfinţii îngeri pentru că nu-i vedem, şi dacă spnem lucrul acesta e ca şi cum am spune că plantele nu există pentru că nu ne spun – bună ziua-” prin urmare dacă îngerii nu se văd, căci sunt fiinţe spirituale, nu înseamnă că ei nu există, că ei nu ne protejează, totul e să avem sufletul de copil ca să simţim această protecţie, această binecuvântare a îngerilor”.

Amintind de jertfa Sfântului Arhidiacon Ştefan, Preasfinţitul Părinte Ignatie a remarcat că cei din jur l-au văzut pe acesta având faţa „ca de înger”, stare la care suntem chemaţi şi noi. Iar Sfântul Ştefan a reuşit aceasta pentru trei lucruri: „în primul rând a avut curajul ca într-un mediu ostil, foarte potrivnic, să vorbească despre credinţa în Hristos cel Înviat... Prin urmare, faţa lui de înger i-a venit din puterea mărturisirii lui Hristos, chiar dacă era într-un mediu vrăşmaş.

Apoi era plin de Duh Sfânt, adică  să îl ai pe Dumnezeu în inima ta! Să simţi că este în tine, în fiinţa ta, nu că este numai o idee,o emoţie...Iar în al treilea rând, Sf Arhidiacon Ştefan s-a rugat pentru vrăjmaşii săi”.

După slujba privegherii, Preasfinţitul Părinte Ignatie a vizitat, condus de părintele Ioan Bârsan, parohul bisericii „Sfinţii Arhangheli” biserica nouă, aflată la faza de amenajare interioară. Au fost însoţiţi şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale ce au sprijinit activităţile şi misiunea parohiilor vasluiene.