La ceas de Vecernie, duminică - 12 noiembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor însoţit de un sobor de preoţi de la parohiile de pe valea Puieştilor, a oficiat slujba de sfinţire a noului clopot al bisericii cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din localitatea Vaduri, filie a Parohiei Iana. Această biserică trece printr-un amplu proces de restaurare şi rectitorire datorită domnului Grădinaru Gheorghe împreună cu familia, fiu al satului și membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Hușilor.

Ajuns în mijlocul credincioşilor păstoriţi de Pr. Paroh Mărcuţă Dumitru-Marius, Preasfinţitul Părinte Ignatie a fost întâmpinat de întreaga familie a domnului Grădinaru, de Primarul Comunei Iana, domnul Ionuţ-Adrian Totolici ,şi de numeroşi credincioşi veniţi din parohiile vecine pentru a participa la slujbă şi pentru a ura „bun-venit” noului ierarh al Huşilor pe aceste meleaguri.

După slujba de sfinţire, Preasfinţitul Ignatie a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, scoţând în evidenţă semnificaţia liturgică şi duhovnicească ce o are clopotul care „prin muzicalitatea lui cea plină de har, îi va chema pe credincioşi la rugăciune, îi va plânge pe cei morţi şi va risipi toată vremea cea rea” şi îndemnându-i pe toţi cei prezenţi, şi nu numai: „Cei ce locuiţi aici, în satul acesta şi auziţi glasul frumos de clopot, să vă aduceţi aminte că sunteţi chemaţi la mai multă rugăciune, la mai multă trezvie, la mai multă lucrare a faptelor bune. Să se instaureze ca în orice casă, în orice familie, în satul acesta, în ţara aceasta, ca prin dangătul clopotului să se răspândească armonia şi liniştea sufletească”.

La finalul acestui eveniment binecuvântat, Preasfinţitul Ignatie a oferit tuturor credincioşilor prezenţi ca binecuvântare câte un cuvânt personal de mângâiere, o iconiţă cu ocrotitoarea sfântului locaş şi a felicitat în mod special pe mamele cu mulţi copii: 5, 6, 8 şi chiar 12, oferindu-le acestora şi câte un buchet de flori.

Trebuie menționat că biserca din Vaduri a primit în dar, cu  binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, un veşmânt ce a acoperit o perioadă de timp sfintele moaşte ale Preacuvioasei Parascheva de la Iași.

Ultimele articole