Episcopia Hușilor va fi și în acest an, de 1 iunie, gazdă bună pentru peste 1650 de copii, proveniți din medii defavorizate, participanți la a VI-a ediție a programului eparhial „Bun venit copilărie!”, derulat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Ediția de anul acesta este intitulată „Prin joc, în viață!” și este dedicată celor 1650 de copii, cu o situație financiară modestă, selectați din cadrul mai multor parohii din cuprinsul Episcopiei Hușilor. Aceștia vor sosi, în dimineața zilei de 1 iunie 2023, în curtea Catedralei Episcopale, pentru a participa la programul pregătit special pentru ei, între orele 9:30-16:00. Vor fi însoțiți de preoții parohi și de voluntari și vor avea ocazia, pe tot parcursul zilei, să se bucure de activitățile dedicate lor.

 Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, organizează, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, și în acest an, un eveniment dedicat copiilor, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Joi, 1 iunie 2023, curtea Catedralei Episcopale din Huși se va umple, preț de câteva ceasuri, cu glasurile voioase ale celor mici, pe care îi așteptăm cu mult drag, și pentru care ne-am pregătit încă de la începutul acestui an.

Peste 1.650 de copii, proveniți din medii defavorizate, de pe întreg cuprinsul Eparhiei, se vor bucura împreună de programul dedicat lor. În cadrul evenimentului, cei mici vor avea parte de o gamă variată de activități, care va cuprinde: ateliere de creație, tobogane, face painting și multe alte surprize, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.