În noaptea de vineri spre sâmbătă, 6 iulie 2024, la Catedrala Episcopală din Huși a fost oficiată Privegherea în cinstea Maicii Domnului, cu prilejul sosirii în Episcopia Hușilor, a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului, de la Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia.

Slujba de noapte a fost oficiată de un sobor de preoți din care au făcut parte și părintele exarh Zaharia Curteanu, părintele consilier eparhial Eduard Irimiea și părintele protopop Iulian Dumitru Ștefan, alături de slujitori ai mănăstirilor din Eparhie.

Numeroși credincioși au venit, în răcoarea serii, pentru a se închina la  racla cu Brâul Maicii Domnului și la moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, precum și pentru a participa la Sfânta Liturghie de noapte și a se împărtăși cu Trupul și Sângele lui Hristos.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 6 iulie, de la ora 17.00, Părintele Episcop Ignatie va oficia Vecernia Mare și Litia, în cinstea Ocrotitoarei Catedralei Episcopale, iar de la ora 18.45 se va porni în procesiune, în orașul Huși, cu Brâul Maicii Domnului și cu moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi. 

Traseul străbate inima orașului Huși: Catedrala Episcopală – str. Mihail Kogălniceanu - str. 1 Decembrie - str. A.I. Cuza (Lukoil) – str. Ștefan cel Mare – Catedrala Episcopală, în dreptul bisericilor de pe traseu făcându-se scurte popasuri de rugăciune.