Programele social filantropice derulate de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși au fost prezentate în cadrul Conferinței Internaționale „Sisteme integrate în îngrijirea pe termen îndelungat", desfășurată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, în zilele de  15-16 mai 2024.

Potrivit inițiatorilor, evenimentul s-a aflat la a VIII-a ediţie, conferinţa organizată de Universitate şi TZMO România fiind rodul cooperării cu Federaţia Furnizorilor de Îngrijire pe Termen Lung, cu Ministerele Muncii şi Protecţiei Sociale, respectiv al Familiei şi Egalităţii de Şanse.

Intervenţiile au reflectat noutăţi ale îngrijirii persoanelor vârstnice, cu dizabilităţi, dar şi practici şi politici sociale. Participanţii au provenit din România, Marea Britanie, Polonia și Lituania, având experienţă decizională, academică şi practică, de gestionare şi de furnizare de servicii sociale.

Părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși a vorbit celor prezenți despre serviciile sociale oferite în cadrul celor 11 așezăminte sociale din cadrul Asociației, dedicate celor mai vulnerabile categorii de vârstă, precum și de programele cu caracter anual, ca: „De Paşti aducem împreună lumină în suflete”„Bun venit copilărie”„Ajutor de urgenț㔄Mama și copilul”„Un ghiozdan pentru noul an școlar”, și „Dar de Crăciun”.

 Amintim faptul că anul acesta, pe 19 martie,  Asociația „Filantropia Ortodoxă”, a Episcopiei Hușilor, a câștigat premiul ,,Instituția anului 2023", la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială – eveniment organizat la Ateneul Român de Colegiul Național al Asistenților Sociali din Romania.