Programul „Un ghiozdan pentru noul an şcolar” a ajuns la a III-a ediţie.

Prin acest program, Episcopia Huşilor, prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”, vine, la începutul fiecărui an şcolar, în întâmpinarea copiilor şi tinerilor proveniţi din familii ce cu greu pot să le asigure rechizitele şi cele necesare pentru revenirea în băncile şcolii.

Programul, derulat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi coordonat de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”, vizează anul acesta 1400 de copii şi tineri.

Primele zile de şcoală sunt cele care descoperă situaţia reală a celor care au cea mai mare nevoie de sprijin şi care nu îşi pot asigura rechizitele necesare, astfel că ajutorul oferit merge direct către cazurile cele mai urgente.

Primii beneficiari de anul acesta sunt 200 de copii din Episcopia Basarabiei de Sud. Primele 100 de ghiozdane complet echipate au ajuns deja dincolo de Prut, mâine urmând să pornească a doua serie de 100.

Acțiunea de astăzi a fost posibilă prin contribuția sponsorilor: Episcopia Hușilor, Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi, precum și datorită mai multor oameni de bine din Timișoara.

Ultimele articole