În perioada 5-7 septembrie 2023, aproximativ 300 de copii și tineri din municipiul Bârlad, au participat la tabăra „Copilărie și credință”, organizată de Episcopia Hușilor, în parteneriat cu Asociația „JoyCamps Romania”, Protopopiatul Bârlad, parohiile din orașul Bârlad și  Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Toți tinerii prezenți au participat în cele trei zile de tabără la ateliere tematice de prim ajutor, muzică, dans, „magic hands”, tir cu arcul și spiritualitate. În cea de-a doua zi s-au spovedit, pregătindu-se pentru Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită joi, 7 septembrie, în biserica „Sf. Ap. Andrei”.

La acest proiect s-au implicat un număr de 26 de voluntari animatori socio-educativi, din partea Asociației „JoyCamps Romania”.

 Evenimentul s-a încheiat cu focul de tabără, în jurul căruia copiii au dansat, au cântat și au vizionat filmul taberei.

„A fost o tabără emoționantă și plină de bucurie, deoarece a fost ultima din acest sezon, 2023. Tinerii au fost receptivi, chiar dacă au vârste diferite, între 7 și 20 de ani, s-au implicat în toate activitățile și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului, la Sfânta Liturghie. Activitățile pe care le derulăm sunt educative nonformale, învățăm prin joc, prin experiență și ne cunoaștem mai bine credința ortodoxă.

 Mulțumesc, cu recunoștință, tuturor celor care s-au implicat în acest proiect al Episcopiei, anume preoților din Bârlad și Protopopiatului, Primăriei Municipiului Bârlad, domnului primar Dumitru Boroș, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, doamnei director prof. Veronica Huiban, animatorilor și copiilor prezenți” a declarat părintele consilier eparhial Marian Dumitru Rugină, coordonatorul Sectorului Activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor.

În vara anului 2023, aproximativ 2000 de copii din județul Vaslui s-au bucurat de taberele organizate la inițiativa Părintelui Episcop Ignatie. Acestea au fost implementate în următoarele localități:

1.         02-05 iulie- comuna Zorleni, județul Vaslui;

2.         08-11 iulie - comuna Mălușteni, satele Țuțcani, Lupești, Mânzătești, Mălușteni, Ghireasca, județul Vaslui;

3.          8-11 iulie – sat Cârja, oraș Murgeni, județul Vaslui;

4.         13-16 iulie- comuna Puiești, satele Lălești, Iezer, Călimănești, Puiești Sat și Puiești Târg, județul Vaslui;

5.         18-22 iulie- comuna Stănilești, județul Vaslui;

6.         30 iulie-2 august – satele Crăsnășeni, Leoști și Bălțați, comuna Tătărăni, județul Vaslui;

7.         04-07 august- comuna Fruntișeni și satul Grăjdeni, județul Vaslui;

8.         09-12 august- comuna Rebricea, județul Vaslui;

9.         14-17 august- comuna Codăești, județul Vaslui;

10.       20-23 august- comuna Tanacu, satul Burghelești, județul Vaslui;

11.       05- 07 septembrie- municipiul Bârlad, județul Vaslui.