Ziua de 1 octombrie, închinată de Biserică sărbătorii „Acoperământul Maicii Domnului”, este dedicată, pe plan internațional, Persoanelor Vârstnice.

Cu acest prilej, în după-amiaza zilei de 1 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat, la biserica „Sfântul Ilie”, din municipiul Bârlad, o slujbă de mulțumire pentru 79 de cupluri ce au împlinit 50 de ani de căsătorie, în cadrul evenimentului "Nunta de aur 2019", organizat de C.A.R.P. "Elena Cuza" Bârlad, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Din soborul slujitorilor au făcut parte și părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și părintele protopop Vasile Lăiu, parohul bisericii „Sfântul Ilie”.

La finalul slujbei, Părintele Episcop Ignatie le-a adresat celor prezenți un cuvânt de felicitare, evidențiind realitatea că la temelia unei căsnicii trainice se află dragostea și credința în Dumnezeu:

„Mă gândesc că sunt martorul unei minuni. Minunea dragostei fiecărui cuplu prezent aici. Într-o lume în care constatăm, cu foarte multă ușurință, că familia este în disoluție, că se erodează, este un lucru extraordinar când participăm la aniversarea a 50 de ani de căsătorie, la nunta de aur.

În Sfânta Scriptură ni se spune că dragostea este mai tare decât moartea.

 Explicitând acest cuvânt, putem spune că dragostea este mai puternică decât vârsta fiecărui om.

A manifesta sentimente de dragoste, de sensibilitate, de tandrețe față de cel de lângă noi nu are niciun fel de limită din punct de vedere temporal.

 Dumnezeu, în felul acesta, a așezat în noi darul dragostei, încât să iubim sufletește și curat, indiferent de vârstă și statut social

Toți cei care pun la temelia căsniciei lor dragostea, credința în Dumnezeu, pot să biruiască, indiferent câte încercări sau situații delicate pot să survină.

Încrederea în celălalt poartă expresia dragostei”.

De asemenea, Ierarhul Hușilor a mulțumit celor care au făcut posibil acest eveniment, domnului Dumitru Boroș, Primarul municipiului Bârlad, domnul uiNicolaie Mihai, președintele C.A.R.P. „Elena Cuza” Bârlad, doamnei Roxana Miron-Feraru, vice-primar al municipiului Bârlad, precum și tuturor celor prezenți.

Totodată, a oferit, în semn de recunoștință, fiecărui cuplu, câte o carte de rugăciuni.

Ultimele articole