În seara zilei de duminică, 2 septembrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Vecernia mică la biserica cu hramul „Sfinții Voievozi” din Huși, alături de toți preoții din municipiul Huși. Întâlnirea în rugăciune a fost prilejuită de ieșirea la pensie a părintelui Vasile Tofan, parohul de la „Sfinții Voievozi”.

În cuvântul său, Părintele Episcop Ignatie a evidențiat acest lucru, afirmând că ieșirea la pensie a unui preot nu presupune întreruperea slujirii, deoarece el rămâne preot pentru întreaga viață:

„În deplină consonanță cu ceea ce ne spune Sfântul Apostol Pavel, că: „orice am face, să fim mulțumitori în inima noastră”, am vrut să punctez pensionarea părintelui Vasile Tofan ca un moment de comuniune. (...) Îi mulțumesc foarte mult pentru lucrurile frumoase pe care le-a făcut în cei 41 de ani de slujire, pentru tot ceea ce a așezat în sufletele dumneavoastră, tot ceea ce a făcut ca să vă apropie mai mult de Hristos. Îi mulțumesc pentru toată slujirea pe care a pus-o la picioarele lui Hristos.”

La final, Ierarhul Hușilor i-a oferit un dar părintelui Vasile Tofan, în semn de prețuire pentru întreaga activitate.

Ultimele articole