Aproape 1300 de persoane au participat în după-amiaza zilei de duminică, 16 decembrie a.c., la Concertul de colinde „Deschide ușa creștine!”, organizat de Episcopia Hușilor și susținut de solistul Ștefan Hrușcă.

Evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă din Vaslui, locație ce s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți cei care au dorit să se întâlnească cu îndrăgitul solist Ștefan Hrușcă.

În încheierea programului deosebit pe care l-a susținut maestrul Ștefan Hrușcă, Părintele Episcop Ignatie i-a mulțumit pentru faptul că a venit în Episcopia Hușilor, la Vaslui, și pentru transmiterea duhului autentic al colindelor tradiționale:

„Maestrul Ștefan Hrușcă ne-a făcut să pregustăm din ceea ce numim noi sărbătoarea bucuriei, a luminii și a uimirii, care este Crăciunul! Vă mulțumim că ați venit la Vaslui! Dumnezeu să ne ajute să înmulțim lumina, bucuria și credința pe care ne-o dăruiește de fiecare dată această sărbătoare minunată, extraordinară, care ne ia pe toți prin învăluire și ne convertește lăuntricul nostru. De aceea avem această disponibilitate spre generozitate, facem daruri, pentru că Hristos a fost Cel dintâi generos cu noi, ne-a împărtășit dragostea Sa și ne-a învățat să iubim!”

De asemenea, Ierarhul Hușilor a mulțumit domnului primar Vasile Pavăl pentru ajutorul acordat în ceea ce privește sonorizarea, amenajarea și închirierea sălii în care a fost susținut spectacolul.

În continuare, în numele tuturor celor prezenți, Părintele Episcop Ignatie a interpretat un colind tradițional, dedicat solistului Ștefan Hrușcă, colind care, de asemenea, a emoționat întreaga audiență.

Concertul de colinde „Deschide ușa, creștine!” a fost o manifestare pe care Episcopia Huşilor a dedicat-o Anului Centenar, căci colindele au vocația de a uni generațiile între ele și de a întări sentimentul comuniunii cu înaintaşii noștri.

Ultimele articole