În după-amiaza zilei de miercuri, 20 martie a.c., Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în Parohia Dodești, Protopopiatul Huși. Din soborul de preoți au făcut parte și părintele protopop Marius Cătălin Antohi și părintele paroh Claudiu Cerbu.

După slujbă, Ierarhul Hușilor i-a îndemnat pe cei prezenți să acorde o atenție sporită laturii spirituale a postului:

„Suntem chemați în această perioadă să intensificăm preocuparea noastră pentru suflet. Pe lângă postul alimentar, Dumnezeu ne cere să postim și sufletește. Prorocul Isaia ne spune ce înseamnă să postim sufletește. Ne încredințează că sufletul care postește ajunge să se împărtășească de lumină, de slava lui Dumnezeu. El însuși devine lumină. Păcatele sunt cele care ne transformă pe noi în întuneric.

Omul care se străduiește să fie mai bun, care se străduiește să îl ajute pe semenul său, decăzut din punct de vedere spiritual, este un om care se împărtășește de lumină, un om care decide să fie un om frumos.

În societatea în care trăim, este mare nevoie de primenire spirituală, de oameni care să își asume această dimensiune spirituală a postului.

Să postiți sufletește, să fiți oameni buni, să vă păstrați răbdarea și blândețea, mai ales atunci când aveți motive să vă impacientați și să vă mâniați. Să renunți la păcatul care simți că te domină și la toate păcatele care îi pot răni pe semenii noștri. Noi, cei ce ne asumăm să fim ucenici ai lui Hristos, să ne rugăm să ne învrednicească Domnul să avem cât mai multă delicatețe, cât mai multă gingășie în a ne raporta unii față de ceilalți.”

De asemenea, Ierarhul Hușilor a îndemnat pe cei prezenți să se străduiască să țină, după putere, și post negru, pentru a se împărtăși în cadrul Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite, săvârșită după-amiaza.

Ultimele articole