Și anul acesta, elevii din județul Vaslui au obținut rezultate remarcabile la etapa națională a Olimpiadei de Religie. 

Olimpiada de Religie – Cultul Ortodox, clasele V-XII, reprezintă un concurs de excelență care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinații și interese pentru disciplina Religie, participarea la această olimpiadă fiind opțională și individuală. 

Și anul acesta, participarea la etapa județeană a olimpiadei a fost numeroasă – 94 de elevi calificați după etapa locală, dintre care 48 au obținut premii și mențiuni –, ceea ce arată interesul crescut al elevilor pentru disciplina Religie.

Etapa națională a Olimpiadei de Religie – secțiunea Gimnaziu s-a desfășurat la Focșani, în perioada 8-12 mai 2024, iar secțiunea Liceu la Piatra Neamț, în perioada 7-11 mai 2024.

La secțiunea Gimnaziu, au obținut premii speciale elevii: Alexa Luca-Horia, clasa a V-a, Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, profesor îndrumător Matcașu Irina Mihaela; Capșa Sofia-Paula, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, profesor îndrumător Ungureanu Elena și Oprea Maria-Denisa, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială nr. 1 Hurdugi, profesor îndrumător Ștefan Georgiana și mențiune elevul Burlacu Claudiu-Mihail, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși, profesor îndrumător Erdedi Irina.

La secțiunea Liceu, au obținut premii speciale elevele: Cheșcu Iustina-Maria, clasa a IX-a, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, profesor îndrumător Maxim Iulian; Mocanu Andra-Marina, clasa a XI-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător Maftei Silviu Vasile și Rotaru Narcisa, clasa a XII-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător Maftei Silviu Vasile. La olimpiadă a concurat și elevul Pandelachi Andrei, de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător Maftei Silviu Vasile, care a obținut diplomă de participare.

De asemenea, județul Vaslui va fi reprezentat de două loturi la Etapa Națională a Olimpiadei interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească” (limba și literatura română și religie), care se va desfășura în perioada 15-19 mai 2024 la Craiova – secțiunea Gimnaziu, respectiv în perioada 22-26 mai 2024 la Baia Mare – secțiunea Liceu.

Sursa foto: Inspectoratul Școlar Județean Vaslui