Joi după-amiază, 23 mai 2024, Părintele Episcop Ignatie al Hușilor a oficiat o slujbă de pomenire la căpătâiul domnului Daniel Olteanu, depus la capela bisericii „Sfântul Dumitru” din municipiul Bârlad.

După slujbă, Ierarhul Hușilor a adresat un cuvânt de mângâiere familiei îndoliate, încurajându-i în aceste momente de durere a despărțirii:

„Domnul Daniel a făcut atât de multe lucruri frumoase, bune, pentru semenii săi, în deplină tăcere și în deplină conștiință că doar Dumnezeu trebuie să vadă ceea ce dăruiește din inima sa. 

A dăruit din inima sa, și eu așa l-am cunoscut în puținele întâlniri, interacțiuni pe care le-am avut cu dânsul. M-am întristat că a plecat în lumea veșniciei deși știam că de ceva vreme era bolnav, însă orice plecare a unui om bun este un moment de tristețe pentru noi toți, care facem parte din comunitatea aceasta. 

Am venit cu gând de recunoștință și de rugăciune în această seară ca să ne rugăm pentru odihna sufletului său, pentru că din păcate nu pot să vin la slujba de înmormântare, am deja alte evenimente la care trebuie să particip și nu suportă în niciun fel, amânare. Însă mă simt împăcat, și cu sufletul mulțumit că am reușit în această seară să vin la căpătâiul domnului Daniel, să spun o rugăciune și să îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși.

 Domnul Daniel Olteanu a avut o relație foarte apropiată, cu părintele consilier social, filantropic și economic Vladimir Beregoi. De la dânsul știam mai multe lucruri legate de sufletul bun și deschis înspre Biserică, al domnului Daniel Olteanu. 

Dumnezeu să-l ierte, să-i facă parte de odihnă și lumină în Împărăția cerurilor, iar familiei îndurerate, să-i dea Domnul mângâiere și întărire, mai ales în momentele acestea foarte dificile. 

Toți cei care suntem aici, de față, conștientizăm mai bine că viața noastră este foarte trecătoare și că nu ducem cu noi decât ceea ce am făcut bun, și lumina faptelor bune. Restul rămâne după noi, oricât ne-am trudit, oricât ne-am consumat pentru cele materiale, nu luăm cu noi absolut nimic.” 

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 25 mai 2024.