Sâmbătă, 23 decembrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii Bujoreni, răspunzând invitaţiei făcută de Părintele Protosinghel Euharist Micu, stareţul acestui așezământ.

După ce Preasfinția Sa s-a închinat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului aflată în biserica veche a mănăstirii, tot aici, a oficiat Sfânta Liturghie în fruntea unui sobor de ieromonahi şi ierodiaconi. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de psalţi format din teologi şi vieţuitori ai mănăstirii.

În cuvântul de învăţătură, ţinut după citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Episcop Ignatie a scos în evidenţă necesitatea păstrării „chipului îngeresc” în noi - monah sau laic - în vederea primirii şi păstrării Pruncului Iisus în ființa noastră.

La finalul slujbei, părintele stareţ şi-a exprimat bucuria de a-l avea pe Ierarhul Hușilor în mijlocul obştei pe care o păstoreşte și, însoţit de întreaga obşte, i-a prezentat biserica nouă a mănăstirii, precum şi întreg complexul monahal al Mănăstirii Bujoreni.

Ultimele articole