Copiii de la Așezământul „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv“ din Bârlad au beneficiat, în perioada 22-24 iulie 2019, de o tabără de vară la Târgu Ocna, Slănic Moldova și Bacău, ca răsplată pentru rezultatele școlare și pentru activitățile desfășurate în cursul anului.

 

Programul taberei a fost unul interactiv, copiii având parte de experiențe deosebite, după cum a relatat doamna Mihaela Țapu, coordonatorul Așezământului:

„La Târgu Ocna, copiii au făcut o terapie sufletească și trupească, închinându-se în unica biserică săpată în muntele de sare din Salina Targu Ocna, cu hramul Sfânta Varvara. Terapia pentru trup a constat într-o cură de aerosoli, joc și voie bună, mâncare sănătoasă și cursa de carturi.

În stațiunea Slănic Moldova, telescaunul i-a dus în vârful muntelui Nemira. Cu toate că urcușul și coborâșul le-a făcut “inima de purice”, platoul de sus le-a oferit minunata priveliște a stațiunii. Parcul din centrul stațiunii cu centrul de joacă, izvoarele cu focul din apa sulfuroasă, cascada „de la izvoare” au fost atracții de neuitat pentru copii.

Ultima parte a taberei s-a desfășurat la Bacău, unde copiii, majoritatea, au intrat pentru prima data într-un mall.

Am alungat monotonia, plictiseala, am găsit oameni curajoși, inimoși și direcți, care au puterea să ne inspire și care ne oferă experiențe noi. Ne ajută să apreciem tot ce avem și să înțelegem că toți suntem oameni cu dorințe, cu vise și cu nevoi și că fiecare își face propriul bagaj pentru vesnicie cu fapte bune sau rele.”

Asezământul Social „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv“ din Bârlad funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și este parte integrantă a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.  În cadrul acestuia își desfășoară activitatea și un Centru de zi pentru 25 de copii. Tabăra le-a fost oferită de Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bârlad, în cadrul căreia funcționează acest așezământ.

 

Ultimele articole