În după-amiaza zilei de duminică, 9 februarie 2020, în Parohia Pogănești din Propopopiatul Huși a fost inaugurat un nou club „Credo IMPACT”, al cincilea din cele 12 cluburi care urmează să fie lansate în Eparhia Huşilor.

Proiectul este iniţiat de Sectorul activități cu tineretul al Centrului Eparhial Huși, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie și implementat în parteneriat cu Fundaţia „Noi Orizonturi” din Hunedoara.

La sesiunea inaugurală a participat și domnul Marian Dumitru Rugină, consilierul Sectorului Activităţi cu tineretul al Eparhiei Hușilor.

 „Cu mult entuziasm și cu ajutorul Domnului, am început activităţile clubului «Credo IMPACT» care au stârnit interesul și curiozitatea nu doar a copiilor, ci și a noastră, a liderilor. Este provocator pentru noi toţi să realizăm proiecte în beneficiul comunităţii, proiecte pe care tinerii înșiși le aleg și le coordonează, pentru a culege ulterior roadele mult dorite, și anume pe de o parte bucuria beneficiarilor, iar pe de altă parte modelarea frumoasă a caracterelor tinerilor noștri”, a menționat părintele Flavius Iosif, liderul clubului „Camarazii”.

Clubul din Pogănești se numește „Camarazii” și este format din 30 de copii și adolescenţi din satele componente ale satelor Pogănești și Chersăcosu. Coordonatorii clubului sunt preotul Flavius Iosif și doamna preoteasă Cătălina.