Tinerii din comuna Șuletea i-au colindat joi, 28 decembrie 2023, pe vârstnicii beneficiari ai Cantinei Sociale a Căminului pentru bătrâni „Sfântul Proroc Daniel” Rășcani, din cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, a Episcopiei Hușilor.

Cantina socială este înființată printr-un Proiect de Interes Național(PIN), oferind sprijin vârstnicilor cu situație financiară precară.

„Pe 28 decembrie a avut loc o întâlnire emoționantă la cantina socială din Rășcani. O parte din cei 50 de beneficiari ai noștri din comuna Șuletea, au fost colindați cu căldură și bucurie de către fetele și băieții din sat. Într-o lume adesea agitată, aceste momente de conexiune devin esențiale pentru starea de bine a beneficiarilor.

Această cantină socială, înființată în spiritul solidarității și compasiunii, aduce cu sine numeroase beneficii pentru întreaga comunitate. Mai mult decât o simplă locație de luat masa, acest proiect oferă un spațiu de întâlnire și socializare pentru cei mai vulnerabili membri ai comunității.

O masă caldă și hrănitoare nu este doar un gest de generozitate, ci și o formă vitală de suport pentru cei care se confruntă cu dificultăți materiale”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.