Episcopia Huşilor

Programul „Caravana dăruirii” în Episcopia Huşilor

Perioada Postului Mare a venit în Episcopia Huşilor cu un nou Program social-filantropic, intitulat „Caravana dăruirii”. El este rodul parteneriatului încheiat de Sectorul Cultural-Misionar al Eparhiei cu Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon” din localitatea Reggio Emilia, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, păstorită de părintele Mihail Adrian Ciocîrlan.

Acțiune caritabilă pentru beneficiarii „Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice” și ai „Centrului de recuperare pentru persoane cu dizabilități neuro-psiho-motorii” din Huși

Cele aproximativ 500 de persoane rezidente ale „Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice” și ale „Centrului de recuperare pentru persoane cu dizabilități neuro-psiho-motorii” din Huși au primit grupul de creștini de la biserica „Sfântul Ioan” din Vaslui și biserica „Sfântul Gheorghe” Lipovăț.

Preasfinţitul Ignatie: "toți aveau chipurile aprinse de lumină, de dragoste, de nevinovăție, ce ne vin de la Cel care se naște în ieslea Betleemului"

Concertul tradițional de Colinde al Episcopiei Hușilor a avut loc sâmbătă seara la biserica „Sfântul Ioan” din municipiul Vaslui, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

COMUNICAT | Se convoacă şedinţa de lucru a Sinodului Permanent al BOR

Urmare solicitării Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de convocare a Sinodului Permanent „în vederea cercetării presupuselor abateri de natură morală de care este acuzat Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor” şi urmare referatului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 7600 din 17 iulie 2017 privind necesitatea unor precizări statutare şi regulamentare referitoare la cercetarea şi judecarea unui ierarh, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preşedintele Sfântului Sinod, a convocat Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române în zilele de 27 şi 28 iulie 2017 şi şedinţa de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 şi 18 august 2017.

Pagini

Subscribe to RSS - Episcopia Huşilor