Episcopia Huşilor

Şedinţă de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Huşilor

Mâine, 10 mai, în sala de ședințe a Protopopiatului Huși, se vor desfăşura lucrările de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor, mandatul 2018 - 2022. Lucrările vor fi precedate de slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala Episcopală din Huși, începând cu ora 08:00, de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Un nou consilier eparhial la Episcopia Huşilor

Începând cu luna mai a.c., la Centrul Eparhial Huşi, la iniţiativa şi din dorinţa expresă a Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie, Sectorul Social-filantropic îşi contopeşte activitatea cu Sectorul Economic, scopul urmărit fiind intensificarea lucrării filantropice a Bisericii în această zonă, precum şi canalizarea cât mai multor energii şi resurse spre întâmpinarea celor aflaţi în nevoi.

Acțiune social-filantropică în Parohia Drăgești, protopopiatul Vaslui

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, programul social-filantropic intitulat: „Caravana dăruirii”, a ajuns și în satele Drăgești, Valea Popii, Sofronești și Cotic, componente ale parohiei Drăgești, protopopiatul Vaslui. Astfel, aproximativ 60 de familii defavorizate, însumând peste 170 de persoane, au primit ajutoare constând în haine, jucării, dulciuri, alimente cu termen mare de valabilitate, și articole de igienă personală.

Programul „Caravana dăruirii” în Episcopia Huşilor

Perioada Postului Mare a venit în Episcopia Huşilor cu un nou Program social-filantropic, intitulat „Caravana dăruirii”. El este rodul parteneriatului încheiat de Sectorul Cultural-Misionar al Eparhiei cu Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon” din localitatea Reggio Emilia, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, păstorită de părintele Mihail Adrian Ciocîrlan.

Pagini

Subscribe to RSS - Episcopia Huşilor