Sâmbătă, 27 mai 2023, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, la Mănăstirea Florești, Întâlnirea copiilor și tinerilor din 30 parohii din Protopopiatele Bârlad și Huși, care au derulat activități în cadrul ediției a III-a a proiectului eparhial „Luna pastorației copiilor și tinerilor.

În total, anul acesta au fost implicate 60 de parohii din cele trei protopopiate ale eparhiei.

Ziua a început cu slujba Sfintei Liturghii, la care au participat părintele consilier eparhial Marian Dumitru Rugină, părinții protopopi Vasile Lăiu și Marius Antohi, alături de preoții parohi implicați în proiect. Mare parte din cei 350 de copii participanți s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Au participat copii și tineri din Parohiile: Grivița, Trestiana, „Învierea Domnului” Bârlad, Iana, Viltotești, Murgeni, „Domnească I și II” Bârlad, „Pogorârea Sfântului Duh” Bârlad, Coroiești, Mânzați, Bogdănița, Bursuci, Epureni, Bogești, Drujești, Măscurei, Mireni Chilieni, Albești, Berezeni II, Boțești, Gugești, Ghermănești, Crasna, Tupilați, Oțeleni, Hoceni, și Vinețești.

După Sfânta Liturghie a avut loc vizionarea filmului care a surprins activitățile desfășurate de către tineri în parohiile din care provin.

Însuflețiți de voluntarii membri Asociației „JoyCamps România”, copiii au desfășurat, preț de câteva ceasuri, activități educative nonformale și jocuri în aer liber, în incinta mănăstirii.

«A III-a ediție a Proiectului „Luna pastorației copiilor și tinerilor”, în Episcopia Hușilor, s-a derulat în perioada 26 aprilie- 25 mai 2023, și a vizat intensificarea misiunii pastorale cu copii și tinerii în parohii. Au fost implicate în total, 60 de parohii, iar astăzi au fost prezenți copii din 30 dintre acestea.

La nivelul fiecărei parohii implicate, tinerii au avut parte, timp de o lună, sub coordonarea părinților parohi, de mai multe întâlniri tematice, cateheze, activități filantropice, jocuri, activități de ecologizare, târguri caritabile, scurte pelerinaje sau drumeții.

Toate acestea au culminat astăzi cu  această primă întâlnire, de la Mănăstirea Florești. Mulțumim călduros, pentru primirea frumoasă, obștii monahale și părintelui Iezechiel Ariton», a menționat părintele Marian Dumitru Rugină consilierul Sectorului activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor.

Următoarea întâlnire a celor implicați în „Luna pastorației copiilor și tinerilor”, va avea loc pe 10 iunie 2023, la Mănăstirea Mălinești, moment la care vor participa următoarele 10 Parohii din Protopopiatul Huși și 20 de Parohii din Protopopiatul Vaslui.