Luni, 17 iunie 2019, de sărbătoarea Sfintei Treimi, biserica nouă din satul Telejna și-a serbat hramul. Delegatul Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a fost părintele protopop Adrian Chirvasă. Răspunsurile la strană au fost date de corala Asociației Tinerilor Ortodocși Vaslui. După Sfânta Liturghie a urmat o agapă frățească pregătită pentru toți cei prezenți.

A urmat un simpozion dedicat anului omagial al satului românesc, intitulat „Elogiul satului românesc. Satul Telejna între trecut și prezent”, susținut de enoriași ai parohiei, printr-un scurt istoric al satului Telejna, prezentarea tradițiilor și obiceiurilor din strămoși și poezii folclorice.

„Programul zilei a continuat cu finalizarea proiectului „Zâmbet de copil” – ediția a 3-a. Proiectului a fost cofinanțat de Fundația World Vision Romania și a cuprins, în perioada mai-iunie, o serie de ateliere practice (de colorat, de pictat și de împletit), având ca beneficiari 100 de copii din satele componente ale parohiei (Telejna, Dobroslovești și Butucăria). Toate materialele, rezultate în urma atelierelor, au fost expuse, cu ocazia hramului, în pridvorul bisericii. Pentru vizibilitatea proiectului toți copii au primit un tricou și o șapcă cu sigla acestuia, „Zâmbet de copil”. Activitatea finală a proiectului a fost „Vânătoarea de comori”, desfășurată în curtea bisericii și foarte apreciată de copii, fiind moderată de voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși Vaslui, prezenți la eveniment”, a menţionat părintele paroh Marian Tănasă.

Ziua de sărbătoare a satului s-a încheiat cu un spectacol folcloric și un foc de artificii.