La inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, de miercuri, 30 iunie 2021, au reînceput, în Episcopia Hușilor, taberele misionare rurale, pentru copii și tineri, „Copilărie și credință”.  Programul, aflat la a III-a ediție, este dedicat anul acesta unui număr de 11 comunități, fiecare tabără durând 4 sau 5 zile.

Atelierele și activitățile, susținute de voluntarii Asociației JoyCamps Romania, sunt diversificate și anul acesta, și constau în: comunicare, prim-ajutor, orientare și supraviețuire în natură, magic-hands, tir cu arcul, spiritualitate, drumeție, muzică, dans, vânătoare de comori, foc de tabără, și multe alte activități surpriză.

Cu multă emoție, am revenit în mijlocul copiilor, care ne-au așteptat mult timp, ca să putem să le facem vara de neuitat. De ieri ne-am reapucat de treabă, cu o echipă de animatori și voluntari, care își dăruiesc timpul lor pentru bucuria copiilor și tinerilor .

Suntem zilele acestea la Oșești, Protopopiatul Vaslui, unde în parteneriat cu Episcopia Hușilor, la inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, am demarat a treia ediție a proiectului de tabere misionare rurale pentru copii și tineri. Mulțumim Parohiei Oșești, Primăriei și Școlii Gimnaziale "Mihai Eminescu", pentru găzduire și ajutor în activități, a menționat domnul consilier eparhial Marian Dumitru Rugină, coordonatorul Asociației JoyCamps Romania.