După ce a colindat, zi de zi, pentru aproape două săptămâni, cele mai modeste așezări rurale din Episcopia Hușilor, Caravana „Dar de Crăciun” a ajuns la final. Urmează, luni, „Scrisoare către Moș Crăciun”.

Parte a Programului „Dar de Crăciun” al Episcopiei Hușilor, Caravana Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși a devenit, încă de la primele ediții, un simbol al bucuriei sărbătorilor de iarnă, pentru numeroase familii aflate în dificultate.

Aflat anul acesta la a V-a ediție, periplul echipei Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, pe la casele celor mai greu încercați copii, a adus crâmpeie din bucuria și căldura de care aceștia au cea mai mare nevoie în preajma sărbătorilor.

„Începută, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, în după-amiaza zilei Sfântului Nicolae, caravana a ajuns în toate cele trei protopopiate ale Eparhiei, în satele cele mai izolate, la familiile selectate de preoții parohi din acele comunități, unde nevoile de zi cu zi sunt, cu greu, împlinite. Bucuria celor vizitați a fost foarte mare și sinceră.

Le-am dăruit haine de iarnă, ghetuțe noi, lenjerie de corp, căciuli și mănuși, produse de igienă, sprijin financiar acolo unde situația a impus-o, dulciuri și brăduți pe care i-am împodobit împreună.

Seninătatea din ochii blânzi ai copiilor la care am ajuns precum și zâmbetele timide de după ușă, ne dau speranța că slujind aproapelui îi slujim lui Hristos.

Am putut intra în sufletele oamenilor și ni s-au descoperit povești care pot mișca și munții. La o familie, chiar am împodobit bradul la lumina lanternei, pentru că nu aveau curent electric.

Am rămas uimiți de simplitatea și modestia cu care cei mici se bucurau de o geacă, de o simplă pereche de ghete sau de o căciulă pentru zilele friguroase”, a afirmat părintele consilier Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Darurile pentru cei mici nu s-au sfârșit, pentru că urmează a doua componentă a Programului „Dar de Crăciun”.

Aeasta se intitulează „Scrisoare către Moș Crăciun”, și se adresează copiilor din cadrul Centrelor de zi ale Asociației, precum și celor din familiile greu încercate, din cele trei Protopopiate ale Episcopiei Hușilor, identificați de preoții parohi, care și-au pus speranțele și dorințele într-o scrisoare către Moșul.

1000 de copii vor primi, în după-amiaza zilei de luni, 19 decembrie 2022, în Curtea Catedralei Episcopale din Huși, răspuns la scrisorile transmise. Ca în fiecare an, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși și prietenii săi devin Moș Crăciun pentru acești copii, pregătind cadourile ce conțin exact ceea ce au scris cei mici.

În atmosferă de colinde, sub streașina Catedralei Episcopale și în lumina multicoloră a artificiilor, an de an, copiii au parte de un program special, iar cadourile mult visate, cu greu de procurat în alt mod, le fac mai fericită copilăria.