Ziua Sfântului Ierarh Nicolae a dat startul întâlnirii copiilor cu Caravana „Dar de Crăciun” a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Timp de aproximativ două săptămâni, Caravana „Dar de Crăciun” va străbate cele mai puțin umblate drumuri din satele și cătunele Episcopiei Hușilor, poposind la casele micuților, vestind Nașterea Domnului și aducând multă bucurie și speranță.

Programul „Dar de Crăciun” al Episcopiei Hușilor a devenit un simbol al bucuriei sărbătorilor de iarnă, pentru sute de familii aflate în dificultate. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de Părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi - Președintele Asociației, a pornit spre casele și inimile celor mai greu încercați copii, pentru a duce crâmpeie din bucuria și căldura de care au cea mai mare nevoie în preajma sărbătorilor.

Ieri am dat startul celei mai așteptate și îndrăgite campanii a Episcopiei Husilor, desfășurată prin Asociația Filantropia Ortodoxă Huși, Caravana ,,Dar de Crăciun"!

Am pregătit toate cele necesare - geci, ghete, bluzițe, pachete cu dulciuri, produse pentru bebeluși - și am pornit către copiii care îl așteaptă pe Moș Crăciun. Am ajuns, în această primă zi, în satele Hoceni, Oțeleni, Barboși, Vutcani, Peicani, Giurcani și Fălciu.

După cum știm cu toții, o tradiție importantă asociată sărbătorii Crăciunului o reprezintă împodobirea bradului de Crăciun.

În edițiile trecute am observat că bradul lipsea din casele mici, de chirpici, dar primitoare, ale familiilor vizitate.

Dorința noastră a fost de a dăruit bucuria împodobirii bradului de Crăciun și iată că am reușit. Am poposit în căsuța unei mame singure și a fiicei sale de 13 ani. Am fost martori la fericirea cea mai pură a acestui copil, atunci când a ornat bradul. Globurile, beteala, ghirlandele au umplut golul din mica și singura încăpere în care ea și mama ei trăiau, este o primă mărturie relatată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

În sunetul colindelor, „ajutoarele” lui Moș Crăciun au mers direct la casele copiilor identificați de preoții parohi, dăruindu-le haine de iarnă, ghetuțe noi, lenjerie de corp, căciuli și mănuși, dulciuri și multă bucurie.

Seara s-a încheiat la Centrul de zi „Sfântul Nicolae” din Fălciu al Asociației, unde copiii au pregătit o scenetă dedicată sfântului ocrotitor, urmată de colinde și cântece patriotice.

Acesta este a V-a ediție a programului prin  care Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor, împreună cu oameni cu suflet mare, fac tot posibilul să aducă bucurie celor care, de prea multe ori, nu găsesc motive să zâmbească.

 

Campania „Dar de Crăciun” reunește două componente care au devenit tradiție. Prima dintre acestea este Caravana „Dar de Crăciun”, care colindă satele izolate ale județului Vaslui și merge direct la familiile numeroase, la copiii lăsați singuri și la vârstnicii aplecați de bătrânețe, cu darurile cele mai necesare.

Familiile vizitate în perioada Crăciunului sunt atent selectate de preoții parohi din Eparhia Hușilor, din satele cele mai izolate, unde nevoile de zi cu zi apasă pe umerii împovărați ai oamenilor.

A doua este „Scrisoare către Moș Crăciun”, și se adresează copiilor din cadrul Centrelor de zi ale Asociației, precum și celor din familiile greu încercate, din cele trei Protopopiate ale Episcopiei Hușilor, identificați de preoții parohi, care și-au pus speranțele și dorințele într-o scrisoare către Moșul.

1000 de copii vor primi, în seara zilei de 19 decembrie 2022, Curtea Catedralei Episcopale din Huși, răspuns la scrisorile transmise. Ca în fiecare an, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși și prietenii săi devin Moș Crăciun pentru acești copii, pregătind cadourile ce conțin exact ceea ce au scris cei mici.

Fii Moș Crăciun pentru un suflet bun!

Dacă doriți să vă alăturați demersului nostru, puteți ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Revolut: 0757 938 531  revolut.me/afilantropiahusi

Persoană de contact:

Pr. Vladimir Beregoi,

Tel.: 0746894280