La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, lucrarea „Chronica Hușilor și a Episcopiei cu aseminea numire”, alcătuită de Episcopul Melchisedec Ștefănescu în 1869, prima monografie completă a orașului Huși, a fost reeditată cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la prima sa apariție.

 

Volumul, primul ce apare la nou-înființata editură a Episcopiei Hușilor, Horeb, va fi lansat vineri, 15 noiembrie 2019, în Sala Mare a Primăriei Huși, începând cu ora 10.00, în cadrul simpozionului intitulat „Repere ale culturii și spiritualității vasluiene” - „Chronica Hușilor și a Episcopiei cu aseminea numire”.

Vor lua cuvântul: Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, prof. Teodor Codreanu, prof. Lina Codreanu, prof. Costin Clit, pr. consilier Cosmin Gubernat.

Evenimentul este parte a proiectului „Repere ale culturii și spiritualității vasluiene”, derulat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși și cofinanțat de Consiliul Județean Vaslui, prin programul  judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes general pentru anul 2019, domeniul cultură.

Ultimele articole