La sediul Protopopiatului Huși a avut loc în cursul acestei zile prima conferința pastorală din anul 2019 a clericilor din acest protopopiat, prezidată de către Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie.

Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfinția Sa în cursul dimineții la Catedrala Episcopală din Huși, în prezența tuturor părinților slujitori de la bisericile de enorie și de la mănăstirile din cadrul protopopiatului.

În cadrul conferinței, părintele Mititelu Daniel, paroh la Parohia Albești, a susținut referatul conferinței, fiind ajutat în acest sens de către părintele Iulian Plămădeală, parohul Parohiei Arsura, în calitate de coreferent.

La finalul evenimentului, Preasfințitul Ignatie a felicitat pe cei doi părinți referenți și a adus câteva precizări cu privire la tema tratată. Totodată, Părintele Episcop Ignatie le-a mărturisit părinților prezenți că a trăit o mare bucurie la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrală, atunci când aproape toți preoții din protopopiat s-au împărtășit cu Sfintele Taine, ca semn vizibil al unității și comuniunii.

Precizăm faptul că prima conferința pastorală a preoților din Protopopiatul Bârlad va avea loc joi, 13 iunie a.c., iar în deschiderea lucrărilor Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Ioan” din municipiul Bârlad.

Ultimele articole