Luni, 24 octombrie 2022, în amfiteatrul Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din municipiul Vaslui, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, premierea elevilor care au participat în cursul anului școlar anterior la Olimpiada de Religie Ortodoxă și la Concursul interdisciplinar de Limba și literatura română și Religie „Cultură și Spiritualitate Românească”. Delegatul Ierarhului Hușilor a fost părintele consilier cultural Cosmin Gubernat.

În mesajul transmis, Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți participanții pentru pasiunea pe care au pus-o în cultivarea valorilor spiritualității autentice și pentru străduința de a-și însuși, în profunzime, repere ale culturii române.

La rândul sau, printr-o intervenție online, domnul Vasile Timiș, inspector general din Ministerul Educației, a încurajat participarea elevilor la Olimpiada de Religie, afirmând nu este doar un simplu obiect, ci o materie care sculptează omul moral și intelectual.

La festivitate au participat 163 de elevi și 63 de cadre didactice. Toți elevii au primit diplome de participare și premii în cărți, iar cei cu rezultate remarcabile au fost evidențiați, primind locurile I, II, III și mențiune. Elevii care au obținut premiile I, II și III, au primit și premii în bani, oferite de Asociația Profesorilor de Religie din județul Vaslui.

Atât la olimpiada de religie, cult ortodox, cât și la olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură și Spiritualitate Românească” elevii clasați pe locul I la etapa județeană s-au calificat la etapa națională, de unde au venit cu rezultate remarcabile.

Mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment, în mod special Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie pentru binecuvântare, susținere și implicare, conducerii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, reprezentanților Editurii Agaton și a Editurii ACT și Politon, ce au contribuit la îmbogățirea evenimentului cu sponsorizare de carte și, nu în ultimul rând elevilor, profesorilor îndrumători și părinților, a menționat doamna Monica Mocanu, inspector școlar pentru disciplina Religie.

Ultimele articole