Marți, 29 octombrie 2019, la Episcopia Hușilor a avut loc slujba de binecuvântare a primei ambulanțe din cadrul viitorului centru medical al eparhiei. Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, au oficiat slujba de sfințire a autospecialei.

La Centrul eparhial din municipiul Huși, Părintele Mitropolit Serafim și Părintele Episcop Ignatie au oficiat slujba de binecuvântare pentru ambulanța donată de Crucea Roșie Bavareză. Autospeciala va face parte din centrul medical pe care Episcopia Hușilor intenționează să-l deschidă în curând. Donaţia a fost posibilă ca urmare a colaborării dintre reprezentanţii Mitropoliei Germaniei şi Crucea Roşie Bavaria. Alte două ambulanțe au fost donate în luna august 2019 Fundaţiei medicale „Providenţa” din Iaşi.

„Este un moment foarte frumos pentru activitatea socială a episcopiei noastre. Am binecuvântat această ambulanță care va fi extrem de folositoare pentru toți cei bolnavi. Destinația acestei ambulanțe va fi pentru îngrijiri la domiciliu, pentru îngrijiri paliative, pentru toți cei care au nevoie urgentă de-a fi transportați la spital. Îi dăm slavă lui Dumnezeu pentru acest moment de bucurie, îi mulțumesc foarte mult Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim pentru că sprijină în mod constant și consecvent activitățile sociale ale episcopiei noastre și în egală măsură vreau să-i mulțumesc părintelui Klaus Klein (reprezentantul Crucii Roșii Bavareze n.r.), preot ortodox german, care după o întâlnire pe care am avut-o, a fost extrem de receptiv la activitățile social-filantropice ale episcopiei noastre. […] Era nevoie de o ambulanță care să acopere nevoile elementare din punct de vedere medical. La nivelul Spitalului municipal Huși nu exista o asemenea ambulanță și atunci Biserica, la modul concret, împreună cu spitalul municipal, încearcă să fie în slujba oamenilor, să fie alături de oamenii care au nevoie de ajutor” a precizat Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie.

„Noi le mulțumim celor de la Crucea Roșie Bavareză care s-au arătat așa de deschiși și ne-au oferit două ambulanțe pentru Spitalul «Providența» din Iași, iată a treia ambulanță pentru Episcopia Hușilor, iar patra va urma în curând pentru un spital din Galați, unde avem o legătură specială. Mitropolia noastră are un proiect numit «Galați 2020», început cu vreo 6 - 7 ani în urmă, proiect care a țintit cu deosebire construirea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer. Nu există în sud-estul României un astfel de centru pentru copiii bolnavi, și din fericire anul acesta s-a pus temelia construcției, iar spitalul se va realiza în 18 luni. În cadrul proiectului «Galați 2020», Crucea Roșie Bavareză va oferi și pentru Spitalul «Sfântul Ioan Botezătorul» o ambulanță. Ne bucurăm pentru această frumoasă colaborare, le sunt recunoscător celor de la Crucea Roșie și îi mulțumim cu toții lui Dumnezeu pentru că avem atâta nevoie să fim ajutați și încurajați, și să luăm exemplul acestor oameni” a afirmat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim.

Părintele Klaus Klein, cel care intermediat colaborarea dintre reprezentanţii Mitropoliei Germaniei şi Crucea Roşie Bavaria, a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie, ca semn de mulțumire, Crucea Episcopală.