În a doua zi de Paști, luni 25 aprilie 2022, după Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vaslui, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a oficiat slujba de binecuvântare și a inaugurat Așezământul social „Sfinții Adrian și Natalia” care funcționează în cadrul acestei parohii, al optulea așezământ social al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Părintele Episcop Ignatie a mulțumit părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, pentru tot efortul depus în lucrarea social-filantropică pe care o dezvoltă Episcopia Hușilor:

Încercăm, pe cât ne stă în putință, ne străduim să venim în întâmpinarea celor care au nevoie de dragostea noastră. O faptă bună, o atenție spre omul sărman, este de fapt manifestarea dragostei.

Nu noi le facem un privilegiu ajutându-i, ci nouă ni-l facem. Am întâlnit oameni cu o asemenea structură și conținut sufletesc, care chiar dacă au făcut binele, ei mulțumeau că au avut această șansă. Nu așteptau din partea celor cărora le-au făcut un bine să spună „mulțumesc”, ci ei considerau că au datoria de a spune mulțumesc pentru că au avut șansa de a face bine. În această logică ar trebui să gândim și noi. Este o șansă să facem binele și să înmulțim frumosul.

În aceste centre manifestăm o grijă constantă față de copii și de persoanele vârstnice. Toate celelalte proiecte ale noastre de pe parcursul anului sunt pe termen scurt, însă aceste Centre sunt un ajutor pe termen lung. Investim în copiii și în vârstnicii aceștia. Să fie acest Centru o sursă de lumină pentru ei!

Ierarhul Hușilor a mulțumit părintelui protopop Adrian Chirvasă, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, pentru efortul depus și pentru spațiul generos pus la dispoziție, precum și domnului primar Vasile Pavăl și Consiliului local al municipiului Vaslui pentru că a crezut în acest proiect și îl susține.

De asemenea, a încurajat-o și i-a urat succes domnișoarei Olguța Ciobanu, coordonatoarea Centrului.

Așezământul social „Sfinții Adrian și Natalia” dispune de două module de asistență socială: un Centru de zi pentru copii și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. Toate serviciile sociale sunt licențiate.

Așezământul este parte integrantă a Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”. A fost înființat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și funcţionează în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Vaslui.

Ultimele articole