Miercuri, 30 octombrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Huși.

Alături de Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord a mai slujit și părintele Klaus Klein, reprezentant al Crucii Roșii Bavareze, care a oferit din partea instituției o ambulanță pentru viitorul centru medical al Episcopiei Hușilor.

În cadrul predicii sale, ierarhul a afirmat că pregătirea împărtășirii cu Sfintele Taine constă în smerenie, pocăință și conștiința nevredniciei: „Binele pe care îl săvârșim, cu darul lui Dumnezeu, Dumnezeu ne mântuiește. […] Trebuie să ne împărtășim cu credință, cu evlavie, cu cât avem fiecare, cu minimă pregătire, având conștiința că suntem păcătoși și nevrednici, pentru că avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu ca El să ne facă vrednici. Nu ne facem noi vrednici prin osteneala noastră, prin postul și rugăciunea noastră. Într-adevăr, acestea sunt foarte importante, dar să nu credem că prin aceasta ne facem vrednici și ne putem împărtăși. Dacă avem conștiința nevredniciei, ne apropiem de Potirul Domnului cu smerenie și pocăință, cu simțământul acesta profund al nevinovăției și cu nădejdea că Dumnezeu nu ne înlătură”.

„Să luați aminte că duhul Bisericii este unitar, noi nu putem gândi altfel, suntem racordați la șuvoiul de duh al Bisericii, nu putem gândi decât în felul acesta iar asta este coerența Sfintei Liturghii. Îi mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte că ne ajută, că este aproape de noi cu rugăciunea, cu gândul bun, și cu proiectele sociale pe care noi le avem în episcopie, căci noi n-am putea singuri să concretizăm dragostea lui Dumnezeu față de semeni. Slavă Domnului pentru toate!” a precizat la final PS Părinte Episcop Ignatie.

Ultimele articole