Miercuri seara, 9 octombrie 2019, în Sala „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan din Iași, a avut loc lansarea cărții „Iisus Hristos, Iubirea trădată”, vol. I „Dumnezeu trădat”, scrisă de părintele George Remete, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Prezentarea cărții a fost făcută de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, iar întâlnirea a fost moderată de părintele decan Ion Vicovan.

Profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași s-au adunat miercuri seara, 9 octombrie 2019, la Muzeul Mitropolitan, participând la prezentarea primului volum din cadrul colecției „Iisus Hristos, Iubirea trădată”, publicat la Editura Paideia. Activitatea, organizată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi și Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, a adunat, timp de două ore, în sala Ansamblului Mitropolitan, zeci de invitați, preoți, profesori universitari, studenți dar și iubitori de lectură teologică.

Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie, prezent la eveniment, a realizat o scurtă prezentare, afirmând că acest volum reprezintă o descriere a creștinului de azi: „Cartea aceasta este o radiografie. În momentul în care o veți citi, veți ajunge la concluzia mea, că ea în sine constituie o radiografie, un tomograf în care ne depistăm fiecare.

Ne regăsim, fiecare în parte, în ceea ce scrie părintele George Remete. Cartea aceasta este atât de reală și atât de sinceră, încât este un real care te smulge din țâțânile comodității!

Volumul este o mărturisire a unui adevăr rostit în toată plenitudinea lui, în sensul că părintele George Remete nu a căutat și nici nu a inventat eufemisme în momentul în care a vrut să transmită ceva.

De fapt, eu cred că atunci când suntem puțin lași, cu o credință mai căldicică, tot căutăm eufemisme, pentru a nu deranja, pentru a avea o anumită formă de delicatețe.

Toate acestea sunt extraordinare, dar atunci când vorbim despre adevăr, este foarte important să avem capacitatea, să avem puterea de a-l exprima în toată plenitudinea lui, exact așa cum este.

Cartea aceasta ne vorbește despre cum suntem noi cu adevărat”.

La finalul prezentărilor, publicul din sală a putut adresa întrebări autorului și a primit autografe din partea părintelui profesor. Volumul prezentat la Muzeul Mitropolitan poate fi achiziționat la librăriile de profil.

sursa, foto credit: doxologia.ro

Ultimele articole