În după-amiaza zilei de miercuri, începând cu ora 17.00, la Catedrala Episcopală din Huși, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari în cadrul căreia s-a citit cea de-a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

Ierarhul Hușilor a rânduit ca în prima săptămână a Postului Mare, în fiecare seară, după slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, un preot din Eparhie să rostească celor prezenți o cateheză tematică.

Părintele Răzvan Acostioaei, de la Parohia „Sfântul Dumitru” din Bârlad, a ținut cateheza intitulată „Canonul Sfântului Andrei Criteanul – întoarcerea la dragostea cea dintâi”, în care a vorbit despre semnificația Canonului Sfântului Andrei Criteanul, făcând totodată o radiografie a modului cum percepem noi viața spirituală.

La final, Părintele Episcop Ignatie a îndemnat pe toți cei prezenți la o asumare mai intensă a acestei perioade de Post, cadrul cel mai propice pentru intensificarea lucrării pocăinței:

„Orice clipă este un timp și orice suspinare este o rugăciune, spunea Părintele Arsenie Papacioc. Clipa să o transformi întotdeauna într-o prezență a lui Dumnezeu! Pocăința este cea care ne reîmprospătează, ne reînviază calitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu.”

De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat ca cei care au posibilitatea, să se străduiască să țină în această perioadă și câteva zile de post negru, urmând apoi să se împărtășească în cadrul Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite: „Avem nevoie de foarte multă postire și de foarte multă rugăciune. Sensul postului negru este acela de a înfometa de Hristos!”

La Catedrala Episcopală din Huși, în perioada Postului Mare, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite va fi oficiată în zilele de luni, miercuri și vineri, începând cu ora 17.00. De asemenea, la îndemnul Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în bisericile parohiale, această slujbă va fi săvârșită în după-amiaza zilelor de miercuri și vineri, pe tot parcursul Postului Mare.

Ultimele articole