În data de 2 noiembrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a avut o întâlnire informală și de cunoaștere cu reprezentanți ai presei locale și corespondenți ai celei centrale, din județul Vaslui.

Întâlnirea, care nu a avut caracterul unei conferințe de presă, s-a desfășurat în sala de ședințe a Protopopiatului Vaslui de la ora 13.00, alături de Preasfinția Sa fiind prezenți Pr. Cosmin Gubernat, consilier cultural și purtător de cuvânt al Episcopiei Hușilor și Pr. Adrian Chirvasă, protopopul de Vaslui.

În debutul întâlnirii Preasfințitul Ignatie a mulțumit reprezentanților mass-mediei pentru că au dat curs invitației, menționând că ține foarte mult la interacțiunea directă cu oamenii.

 Preasfinția Sa a arătat că într-o societate care respectă valorile morale, libertatea presei nu trebuie să însemne libertatea de a manipula adevărul, ci din contră libertatea trebuie conjugată cu adevărul, potrivit cuvintelor Mântuitorului Hristos că „adevărul vă va face liberi”(Ioan 8, 32).

„Eu nu joc un rol de episcop, nu-mi asum nişte principii la nivel ideologic, ele sunt în fiinţa mea, eu cred în ele, pentru mine sunt vitale, încerc să trăiesc acest mod de viaţă asumat din Evanghelie, din învăţătura Mântuitorului Hristos; vorbim de respectul pentru viaţa privată, pentru credinţa celuilalt. M-aş bucura să ne putem purta onest unii cu ceilalţi. Trăim într’o societate în care „apostolii” toleranţei  au o atitudine foarte intolerantă faţă de credinţa celuilalt, folosesc dubla măsură, dublul limbaj. Nu veţi găsi în spaţiul online ortodox, pe site-urile Bisericii atitudini sau îndemnuri la intoleranţă. Libertatea presei eu nu o inţeleg ca libertate de a falsifica adevărul...”

Totodată, în discuțiile cu jurnaliștii, Preasfințitul Ignatie a dezavuat încercările de comparație cu predecesorul său în scaunul episcopal, insistând permanent că nu dorește o „analiză în oglindă” a activității sau proiectelor sale. Deviza sa este:  „Nu vreau să multiplic răul, vreau să multiplic binele, ca binele acesta să înghită răul”, iar scopul său rămâne să se concentreze pe ce poate dărui, să pună experiența sa la îndemâna credincioșilor: „Pentru mine interacţiunea cu credincioşii este vitală. Sunt episcopul credincioşilor, sunt părintele preoţilor în primul rând. Nu ştiu ce a fost înainte și nu mă interesează pentru că, sufleteşte vorbind, nici nu mă ajută. Pe mine sufleteşte mă ajută ce aş putea face eu de acum încolo!”.

În privința comunicării în mediul virtual Preasfințitul Părinte Ignatie s-a arătat preocupat de dezvoltarea acestui segment, în special ca mod de adresabilitate față de tineri, pentru care, de altfel are în plan mai multe tipuri de acțiuni.

Ultimele articole