În ziua de 11 mai 2018, s-a stins din viață preotul Nicolae Maniu, paroh al Parohiei Tătărăni, Protopopiatul Huși. Depus încă de vineri seara în biserica parohială din Tătărăni,  părintele a fost înmormântat duminică, 13 mai 2018. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor numeros de preoți.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea credinței mai tare decât moartea: „Moartea este o realitate în fața căreia toți capitulăm. Moartea este înfricoșătoare pentru că noi însetăm pentru viață. (…)

Ce înseamnă să nu mori, dacă tu crezi în Hristos, dacă noi totuși murim?

Hristos a biruit moartea transformându-o! Ea nu mai este ultima realitate, implacabilă și insurmontabilă, ci devine o poartă prin care intrăm într-o altă dimensiune, a veșniciei, a deplinătății și slavei lui Dumnezeu. Hristos prin Învierea Sa, ne-a schimbat din punct de vedere ființial, ontologic.

Avem nădejde că, prin rugăciunile pe care le-am făcut împreună, părintele Nicolae va merge în slava Tatălui Ceresc. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!”

Născut la data de 04 noiembrie 1952, în comuna Gîrbova, județul Alba, părintele Nicolae Maniu a slujit în Parohia Tătărăni vreme de 35 de ani, începând cu data de 01 mai 1983.

 

Ultimele articole