Noul an școlar a început cu mai multă bucurie pentru peste 1500 de copii din satele județului Vaslui, care au primit din partea Episcopiei Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” ghiozdane noi, pline cu rechizite.

 

A V-a ediție a Programului eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, a avut ca beneficiari, în 2022, peste 1500 de copii proveniți din comunități rurale din Episcopia Hușilor, din Centrele de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși (Boțești, Ghermănești, Fălciu), și din Episcopia Basarabiei de Sud.  

Copiii din Tăcuta, Dumasca, Mircești, Protopopești, Emil Racoviță, Corodești, Chetrosu, Gherghești, Coroiești, Rădăești, Drăxeni, Pogănești, Grumezoaia, alături de beneficiarii Centrelor de zi, ale Asociației, de la Boțești, Ghermănești și Fălciu, și de copiii din mai multe parohii din Eparhiile Mitropoliei Basarabiei, au primit ghiozdane noi, pline cu rechizitele necesare la școală.

„Prin programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, am reușit și în acest an, cu ajutorul multor oameni de bine și cu sprijinul prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, să oferim peste 1500 de ghiozdane complet echipate, copiilor proveniți din medii vulnerabile. Și pentru ei, școala trebuie să fie o bucurie și să aibă încrederea că, prin educație, își pot face un rost frumos în viață. Mulțumim, în numele tuturor beneficiarilor, celor care s-au alăturat efortului nostru de a aduce puțin sens în viața celor mici”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

Programul se adresează copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate și are în vedere, alături de bursele oferite de Centrul Eparhial Huși, prevenirea abandonului școlar.