În Duminica de după Sărbătoarea Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Crasna, protopopiatul Huși.

Bisericuța parohială a fost neîncăpătoare pentru cei ce au vrut să se regăsească în rugăciune în ultima zi a anului.

Pornind de la fragmentul evanghelic rânduit în această zi, ce relatează Fuga în Egipt a Pruncului Iisus, împreună cu Fecioara Maria și Dreptul Iosif, Preasfinția Sa a vorbit despre faptul că „Dumnezeu poate fi exilat de noi oamenii, dar niciodată ucis”: „Evanghelia ne învață smerenia lui Dumnezeu, dacă Domnul nu este dorit, El se retrage în foarte mare smerenie. Nimeni și niciodată nu îl poate ucide pe Dumnezeu, oricâte ideologii, oricâte teorii ar încerca să îl smulgă pe Dumnezeu din sufletele oamenilor(...)

Domnul vine doar acolo unde inima omului dorește acest lucru; dacă noi avem tendințe și gânduri ucigașe față de Dumnezeu, adică gânduri de neacceptare: nu-L vrei, distorsionezi mesajul Lui, Evanghelia, Îl denigrezi, Îl disprețuiești, ești pricină de sminteală pentru cei ce cred în El, ele sunt doar tentative, nu-l poți ucide pe Dumnezeu. El, în gingășia Lui, nu stă cu forța, nu pune presiune pe om pentru a fi primit.”

În final Părintele Episcop Ignatie a arătat că Dumnezeu vine și rămâne în viața noastră prin rugăciune și prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Său.

Fiind prima slujire a Ierarhului Hușilor în biserica parohiei Crasna, acesta a oferit părintelui paroh, Daniel Dănăilă, Sfântul Antimis.

Ultimele articole